Blog

Anasayfa » Blog

Kömür Çeşitleri

İthal Kömür, kalori değeri yüksek, kirletici etkisi daha az olan ve genellikle Rusya, Güney Afrika ve Çin'den ithal edilen kömürdür. Bu bölgelerde oluşan kömürler oluşum sürelerinin uzunluğu ve içerikleri nedeniyle ısıl değerleri daha yüksek olan kömürlerdir.

Yerli Kömür

Yıkanmış, yüksek kaliteli yerli kömür. Kalori değeri 4800 olan çok kaliteli, yıkanmış ve kurutulmuş yerli kömür.

İthal Linyit Kömürü

Toz Kömür

Düşük maliyetli ve yüksek verimli işletmeler için en ekonomik kömür türüdür. Kümes hayvanları çiftliklerinde, gıda sanayinde, inşaatta ve ısıya ihtiyaç duyulan diğer tüm sektörlerde kullanıma uygundur.

Fındık Kömür

 Stokerli kazanlar ve sanayi kuruluşları için uygundur. İşletmeler için uygun kalori ve tüketim değerleri ile sanayi kuruluşları için ekonomik bir avantajdır.

Ceviz Kömür

 Soba, kalorifer kazanı, endüstriyel buhar kazanı ile kullanılabilir. Evlerde, apartmanlarda ve bazı endüstrilerde buhar kazanları için uygun kalori ve tüketim değerleri ile sanayi kuruluşları için ekonomik bir çeşittir.

Portakal Kömür

 Yerden ısıtmalı ve merkezi ısıtma sistemli evlerde tesviye amaçlı kullanılmaktadır. 70 - 100mm arası ölçülere sahiptir, kalorifer kazanlarında ve sanayi işletmelerinde kullanılabilir.

Karpuz Kömür

 Merkezi ısıtma sistemli konut ve endüstriyel kazanlar için idealdir. 100 mm ve üzeri ölçülere sahiptir.

Briket Kömür

Üst kalorifik değeri 6.000 - 6.500 kalori olan özel ithal Rus linyit tozundan tamamen bilgisayar kontrollü dozajlama ile üretilmiş olup, bağlayıcı olarak melas kullanılmaktadır. Ürettiğimiz briket kömürü, Çevre Bakanlığı normlarının üzerinde bir kalite ile çevre dostu olup, ekonomik fiyatla satışa sunulmaktadır.

Kömür Çeşitleri